XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЕЧИВО

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 3 декември 2015 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЕЧИВО


То съдържа повече зеленчуци, а малко брашно, и затова няма как да бухне и да се надигне.
Става сбито и леко глетаво, но пък за закуска е чудесно.
ПРОДУКТИ:
4 яйца
100 г почистен спанак
1 малка глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 морков
1 картоф
1 с. л. босилково песто или малко сух босилек/ ако обичате/
риган
млян черен пипер
1 ч. ч. брашно/ аз ползвах типово/
1 бакпулвер
хималайска сол- на вкус

По желание:
шепа нарязани чушки
шепа сладка царевица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с миксер и към тях се добавят настърганите зеленчуци, пестото и останалите подправки плюс солта.
Слага се и нарязаният на ситно спанак.
В добавка аз сложих по шепа чушки и царевица.
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера.
Добавя се лъжица по лъжица при непрекъснато бъркане.
Сместа се изсипва в по- малка тавичка , постлана с пекарска хартия.

Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар