XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ЦАРЕВИЧНИ ХЛЕБЧЕТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 26 ноември 2015 г.

ЦАРЕВИЧНИ ХЛЕБЧЕТА

Предимството им е в това, че стават бързо и засищат много добре.
Стават доста вкусни и са леко сладникави.
ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. царевично брашно
2 ч. ч. пшенично брашно
10 г жива мая
50 мл хладка вода
1 яйце
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. зехтин/ олио/
1 с. л. мед или кафява захар
1 ч. л. хималайска сол
брашно- за намесване на тестото

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Маята се разтваря във водата.
От посочените продукти се замесва средно меко тесто, което не бива да  лепне.
Разделя се на 6 парчета, които се оформят на топки.
Топките се редят в покрита с пекарска хартия тава, но на достатъчно разстояние, за да не се слепят по време на печенето им.
Намазват се с олио и върху тях се правят по два прореза с остър нож.
Питките се оставят да втасат на топло за около 30 минути.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
26. 11. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар