XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: БЪРЗА ПИТА СЪС СУСАМ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 21 октомври 2015 г.

БЪРЗА ПИТА СЪС СУСАМ

Изключително подходяща е за младите домакини, които сега навлизат в кухнята.
Тестото може да е замесено по най- различен начин.
Самата пита не изисква никаква прецизност и точност по време на оформянето. Важното е да свикнете да месите и печете умерено.
Ще дам моята универсална рецепта, която май пиша всеки път, но … нека.
Искам да съм полезна.

ПРОДУКТИ / за тава с диаметър 32 см/:
За тестото:
1 кг бяло брашно
25 г жива мая
500 мл хладка вода
1 яйце
1 белтък
4 с. л. олио
4 с. л. кисело мляко
1 с. л. сол
1 с. л. захар

За намазване на корите:
30 г масло
30 г олио

За намазване на питата:
1 жълтък и 1 с. л. олио
За поръсване: сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
От посочените продукти замесвате тесто, което в никакъв случай няма да оставяте да втасва предварително.
Разделяте тестото на две топки.
Всяка една от тях разточвате с точилката и намазвате със смесените стопено масло и олио.
Навивате на руло и режете произволно на различни по форма парчета.
 Редите ги в намазана с олио тава без значение нагоре или надолу са обърнати с разреза. Това изобщо да не ви интересува, защото по този начин нахвърляни, парчетата образуват една интересна пита.
Оставяте да втаса до двойно увеличение на обема и намазвате суровата пита с разбъркания с олиото жълтък. Поръсвате със сусам.
Слагате я да се пече в предварително нагорещена на 180 градуса фурна в продължение на 50 минути, като след 20- тата покрийте с хартия.

Извадете питата от фурната и тавата, намажете я с олио и я завийте с мека кърпа, за да омекне.
18 октомври 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар