XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ХРУПКАВА ТУРШИЯ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

вторник, 22 септември 2015 г.

ХРУПКАВА ТУРШИЯ

Това е най- хрупкавата туршия, която някога съм правила и яла.
Преди доста години ми я показа моя колежка и останах очарована от нея.
Не я бях правила скоро, но тази вечер пак я спретнах.
Не се стерилизира и остава бистра цяла зима.
ПРОДУКТИ:
червени чушки
/ аз използвах и жълти/
моркови- нарязани
зеле- нарязано на едро
карфиол- накъсан на розички
/ днес не сложих от него/
клонки целина

На 1 компотен буркан на дъното се слагат:
оцет- до резката
1 равна с. л. сол
3 с. л. захар
2 аспирина
2 вишневи листа- по желание/ може и без тях/
Зеленчуците се редят и се притъпкват плътно в буркана.
Попарват се с вряла вода, затварят се с нови капачки и се обръщат обратно.

След два дни се оставят изправени, после пак обратно и така, докато се стопят солта и захарта.

22. 09. 2015 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар