XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ТИКВИЧКИ БЮРЕК С ДОМАШНО СИРЕНЕ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 13 юни 2014 г.

ТИКВИЧКИ БЮРЕК С ДОМАШНО СИРЕНЕ



Сезонно ястие, подходящо за летните вечери.
А вече започнаха тиквичките и по дворовете. Време е да ги оползотворяваме на макс. Ето вариант за нещо по- различно от традиционните пържени или печени на фурна.
ПРОДУКТИ за 4 порции:
2 средно големи тиквички
около 200 г мазничко домашно сирене
пресен копър

За панировката:
3 яйца
3 с. л. с връх брашно
сол на вкус
олио- за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се нарязват на много тънки кръгчета. Наистина трябва да са тънки, за да могат да се изпържат, иначе зеленчукът остава хрупкав.
Вземат се две по две и между тях се слага плочка сирене и нарязан копър.
Притискат се леко и се топят в панировката. 
Пържат се в горещо олио до приятен загар на двете страни на бюрека.
Поднасят се с кисело мляко, разбъркано с чесън и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар