XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: МУСАКА ОТ ТИКВИЧКИ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

петък, 18 октомври 2013 г.

МУСАКА ОТ ТИКВИЧКИ



Много хора твърдят, че тиквичките са хубави само пържени. Аз ще кажа обратното и то е, че има много варианти на тяхното приготвяне.
Един от тях е тази мусака – бърза, лека и много вкусна.
Много е близка до огретена, но все пак има разлика.


ПРОДУКТИ:
3- 4 средно големи тиквички
1 глава кромид лук
няколко скилидки чесън
хималайска сол - на вкус
малко олио
копър
обезмаслено сирене или извара- 150 г

За заливката:
3- 4  яйца
1 кофичка кисело мляко
малко хималайска сол/ ако ползвате извара/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязвам тиквичките на четири, а след това на тънки парчета.
Нарязвам и лука, и чесъна на ситно.
Слагам ги в тава заедно с олиото и малко сол.
 Изпичам ги с няколко разбърквания до пълна готовност. Върху тях натрошавам сиренето, поръсвам с нарязаната зелена подправка и заливам с разбитите мляко и яйца.
 Пека отново да готовност на заливката.
 Изваждам мусаката от фурната, оставям я да се поохлади десетина минути, нарязвам я и я сервирам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар