XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПЪСТЪР КАЧАМАЧЕН КУПОЛ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 24 май 2012 г.

ПЪСТЪР КАЧАМАЧЕН КУПОЛ



Всички знаем колко е полезна консумацията на царевично брашно.
 То не е никак нискокалорично, но прието в малки количества, осигурява нормалната перисталтика и изчистване на червата, а и със сигурност засища много. За да е по- вкусен качамакът реших да го обогатя с няколко плънки, които са добра комбинация с брашното, получено от това толкова полезно жълто зърно.


ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. царевично брашно/ не грис/
3 ч. ч. вода
сол на вкус

ЗА ПЛЪНКИТЕ:
1 -ва плънка: 150 г сирене, босилек
2- ра плънка: 4 печени червени чушки
3- та плънка: 6 яйца, 3 с. л. олио, червен пипер, пресен копър, яйца
4- та плънка: 50 г нарязани на филийки  маслини без костилки

За поливка:
1/ 3 пакетче краве масло
щипка червен пипер

За поръсване:
 копър


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявам качамака в леко солена вода. Внимавам брашното да не остане на топчици и бучки  като за целта аз го размивам в 1/ 3 от количеството на водата и след това го изсипвам при непрекъснато бъркане във врящата вода. Варя и бъркам качамака до пълното му „изпичане” в тенджерата.
Вземам голяма чиния и разстилам част от него на дъното и.
Върху нея натрошавам сиренето, което леко поръсвам с босилек.
Разстилам още качамак, върху който редя накъсаните чушки на дълги ивици.
Върху третата част от качамака разхвърлям предварително изпържените яйца във вид „ бъркани” и овкусени с червения пипер и копъра.
Отново слагам от качамака, а отгоре редя филийки от маслини/ без костилки/. Завършвам купола с качамак.
Поливам го целия с разтопеното масло, в което съм сложила да се запържи за секунди червения пипер.
Най- отгоре поръсвам блюдото с копър и го оставям за не по- малко от 1 час, в което време той се стяга и съответно може да се реже.
Така приготвеният качамак разделям на 8 порции, които при изчисление не дават повече от 300 калории.
ДОБЪР АПЕТИТ!

20 май 2012 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар