XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ПОСТНИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ САРМИ В ЛАПАД

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

понеделник, 9 април 2012 г.

ПОСТНИ ЗЕЛЕНЧУКОВИ САРМИ В ЛАПАД

Предложението ми е от миналата година, но понеже е вкусно, постно и много подходящо за този сезон, ще ви го предложа.

Тогава за първи път направих сармички от лапад, но определено ми харесаха.



" Пристигна " по дворовете и тазгодишния вкусен зеленчук, та  си „ свих” отново същите.


ПРОДУКТИ:
1 ч. ч. ориз
1 голяма глава кромид лук
3 средно големи моркова
6- 7 картофа
сол
соев сос
черен пипер
чубрица
червен пипер
копър
магданоз
босилек/ ако обичате тази подправка/
вода
1 каф. ч. олио
листа от лапад





НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете ориза и го  промиите  със студена вода.
Нарежете  лука, настържете морковите , посолете ги и ги запържете в олио. Поръсете с червен пипер и сложете ориза и  нарязаните като за мусака картофи. 
Пържете, като честичко сипвате по малко вода, докато картофите омекнат, но да не са съвсем готови за консумация.
Овкусете със соев сос.
Досолете при необходимост и подправете с черен пипер, чубрица, копър, магданоз /аз сложих и босилек/ .

Оставете плънката да изстине като през това време изчистете лапада от жилките и попарете в тенджера с вряла солена вода.
Разделете всеки лист на две половини.
Разпънете лападените листа и ако са малки, ги застъпете по две/ или на кръст/, сложете по една лъжица от плънката и завийте на сарми. 
Наредете ги в обилно намазана с олио тава. 
Поръсете олио и отгоре върху тях, налейте малко водичка и печете на около 200 градуса.
На мен ми остана от плънката и реших да я сложа в тавата със сармите и да ви кажа, че се изпече чудесно.
Сервирайте с кисело мляко/ ако не сте в период на пости/.
ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар