XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: ФУНИЙКИ С КРЕМ

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

сряда, 24 август 2011 г.

ФУНИЙКИ С КРЕМ

    Някога ги правехме с мама. Тогава бяха едни от най- хубавите и ефектни сладки :).
                                                            НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
малко повече от 1/2 ч.ч. олио ,1 ч. л. сода, брашно - около 700 г
КРЕМ:
1 л прясно мляко, 1 ч.ч. захар,3 яйца, 6 с. л. брашно, 2 ванилии, около 75 гр масло/ маргарин/

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
    От всички продукти за тестото омесете меко тесто. Разточете го на около 0.5 см дебелина и нарежете лентички с  широчина 2 см. Навийте лентите  около всяка фунийка , като предварително тя трябва да е намазана с олио. Сложете фунийките  в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до порозовяване. Още докато са топли се маха фунийката/ с леко завъртане/.

    Пригответе крема като кипнете почти всичкото мляко със захарта в тенджера. Яйцата, брашното, ванилията и останалото мляко се разбиват добре и на тънка струя се прибавят към врящото мляко. Бъркайте до сгъстяване и махнете от котлона. Към горещия крем прибавете маслото и бъркайте до разтопяване.
Напълнете фунийките с готовия крем. Отгоре можете да ги поръсите с  шоколадови или захарни пръчици, а защо не и със смлени орехи. Консумират се след омекване . Най- добре е да престоят около денонощие на хладно.

18 юни 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар