XSbfAFb72XPu3PzchBts4AT24m9j9V expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> expr:content='data:blog.isMobile ? "width=device-width,initial-scale=1.0,minimum-scale=1.0,maximum-scale=1.0" : "width=1100"' name='viewport'/> КУЛИНАРНА РАЗХОДКА: КЮФТА

Всичко за мен

Моята снимка
Червен бряг, Плевенска, Bulgaria
Кулинарията е моето хоби и хобито на моя съпруг. Често намираме време за нея. Имаме стимул да готвим и го правим с желание и лекота. На всички вас, които харесвате приготвеното от нас, СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!

четвъртък, 1 септември 2011 г.

КЮФТА

     Това е голямото кюфте на Ива от групата" Нашите вкусотийки".
Получи се толкова вкусно и сочно, че няма да е далече времето, в което отново ще я направя тази КЮФТА :).

Благодаря ти, Иве, за споделената идея!

ПРОДУКТИ ЗА КЮФТЕТО:
Около 700 гр кайма и към нея:
2 яйца
1 филия стар хляб
1 главичка кромид лук
1 зелена чушка
чубрица
черен пипер
кимион
босилек
сол на вкус
.......................................
2 големи домата
1 по- голяма глава кромид лук
малко олио
малко шарена сол/ като добавка от мен/
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Омесих каймата с посочените продукти /под нея /без доматите, втората глава кромид, олиото и зелената подправка.
Взех по- малка тавичка, намазах я с олиото и в нея разстлах каймата.

Върху нея наредих доматите, нарязани на филийки и отгоре над тях- филийките от втората глава кромид лук, поръсих с малко шарена сол и сложих кюфтето да се пече в предварително загрята фурна на максимум.

След около 15 минути пуснах и вентилатора. Наблюдавах лука и като омекна, извадих ястието. Тогава вече го наръсих и с нарязан магданоз.
Толкова вкусно стана, че населението около мен ... си облиза пръстите. :)
Гарнирах го с една обикновена картофена салатка. И едва, когато взех лимона , за да декорирам блюдото се сетих, че Ива ми спомена и за филийки лимон отгоре върху кромида :)...
                                                          31 август 2011 г

Няма коментари:

Публикуване на коментар